Posljednja, ali ne i zadnja

Category:Uncategorised; Created:2016-07-01 07:30:03

 

Proteklu subotu odigrana je posljednja utakmica ove sezone protiv gostiju iz Walesa. Opet su Lavovi u prijateljskom ogledu naletili na amatersko-poluprofesionalno-profesionalnu vruće sparnu kombinaciju, no ovaj put su pokazali jaču šapu no prošlog puta u već spomenutoj kombinaciji protiv škotskog Aberdeenshire-a.

 

Crna armija ili Llantrisant je povela već na samom početku utakmice lijepim solo prodorom vanjskog centra koji nakon laganog čipa preko Zagrebove zadnje linije obrane ponovno skuplja loptu, te nakon eksplozivnog šprinta po desnom krilu polaže i još lakše pretvara za 7:0. U nastavku ista priča, pa se nastavlja potpuna dominacija otočkog skupa kao i brze okomite linije. Prošlo je pola prvog poluvremena, a gosti vode 12:0. Nakon kratkog osvježenja u paklu rudeškog proplanka, gosti ponovno polažu te vode s uvjerljivih 19:0. Lavovi kao prave iskusnjare u pogledu trpljenja savanskih ljetnih vrućina, nakon što su namirisali teško isparavanje gostujuće momčadi, prelaze u ofenzivu te polažu u dva navrata. Do kraja poluvremena stišću goste iz Walesa u njihova 22m, no nedovoljno dobro pozicioniranje prilikom formirnja faza i pokoja ispadnuta lopta ostavljaju Zagreb na suhom na ionako sparnosušnom Rudešu.

 

U drugom poluvremenu, gosti vidjevši da su ovce odnijele šalu, uvode u igru opasne pastirske plačenike, koji su neviđenom brzinom i okomitošću linije prešišali Lavove. Ako netko misli da je vidio micu macu, što bi tek rekao na oku nevidljivog golobradog zmaja. Zmajo pomozi, vruć li je dan, od isparavanja na proplanku, vidim ga tek kad skor da. No ipak do kraja polaže i debitant Krmek, mlada snaga i nada Zagreba, smanjivši tako rezultat na nešto podnošljiviju razliku.

 

Unatoč porazu, Lavovi su još jednom pokazali veliko srce i napredak u igri. Možda isti nije vidljiv rezultatski, no držati amatersko-poluprofesionalno-profesionalnu momčad 15 minuta na koncima nije mala stvar. Uvjereni smo stoga da će Zagrebova prva i druga momčad biti još bolja na jesen kada se kreće po nove pobjede i u nastavak safarija što krenuo je osvajanjem ARC-a. Svakako za ovaj skromni naslov, ali i za vjeru u bolju budućnost, treba zahvaliti našem odvažnom treneru Ivanu Bielenu, koji je preuzimanjem momčadi u teškim trenutcima odlazaka velikih iskusnih igrača, svojim upornim, požrtvovnim i optimističnim radom doveo mladu ekipu Zagreba na put pred ostvarenje većih i zahtjevnijih rezultata i ciljeva. Posljednja je to bila ovosezonska, ali ne i zadnja utakmica.

 

Do čitanja, gledanja i slušanja na jesen kada Lavovi opet rikču. U međuvremenu svi prijatelji kluba su dobrodošli provesti vruće ljeto u vrućim hlačicama s igračima RK Zagreba na Rudešu, ponedjeljkom i četvrtkom u 19h kada se diramo (igramo tač). Arrrgghhhhh!

 

ZAGREB - LLANTRISANT 19:43 (12:19)

Igralište – Ragbi centar Rudeš
Gledatelja: 50
Sudac: Hrvoje Bartolić

Za RK Zagreb nastupili: 1.TURČIĆ I. 2.BURAZOROVIĆ 3.JUSS 4.REŠKOVIĆ 5.FATOVIĆ 6.JANKOVIĆ 7.BIRKIĆ 8.KRAMARIĆ (5) 9.KADIĆ (c) 10.SLAVIČEK 11.FERENČIĆ 12.ALEKSIĆ 13.KOSTANJŠAK (5) 14.IVEZIĆ 15.ZELIĆ (4) 16.MARTINČIĆ 17.KRMEK (5) 18.HOLJEVAC 19.GLAVAŠ


D.F.