Nikad ne reci nikad

Category:Uncategorised; Created:2016-06-22 06:12:09

 

Biti ili ne biti pitanje je bilo u subotu krasno sunčanu, sparnu i vruću. Ptice su cvrkutale, vjetar pirkao, a s terena se svako malo doktor zivkao. Na kraju su autohtona rudeška zvijerka Jurić i Vuk odskakutali sa terena, no svaka minuta požrtvovne i borbene igre je bila vrijedna. Nikad ne reci nikad kad počinje lavlji safari, a kada se skupi dovoljno utakmica, znanja, fitnessa, snage i iskustva, možda se jednog dana uslikamo i s domaćim ulovom. Jer svakom igraču RK Zagreba je san, postati prvakom jedan dan. Stoga je lijepo vidjeti da kroz razvojnu momčad Bluesa rastu budući seniori i nosioci igre prve momčadi Lavova kojoj definitivno nije mio život u sjeni, već tamo gdje joj je i mjesto, u samom vrhu hrvatskog i regionalnog ragbija.

 

Utakmica protiv druge momčadi Donau-a iz Beča, također renomiranog kluba na prostorima RRC-a, u skromnom natjecanju ARC-a nije bila nimalo laka kao što rezultat govori. Iako su plavi Lavovi tokom cijelog susreta kontrolirali igru, u nekim trenutcima se činilo kako će im iz šapa klisnuti ono po što su došli. Zagreb je krenuo agresivno, brzo i poletno, pa već u trećoj minuti polaže sveprisutni Gomuzak, čovjek koji je ovu sezonu mladim Lavovima svojim primjerom pokazao kako se igra, uči i savladava prepreke. U tom kontekstu treba svakako zahvaliti i iskusnom Prebegu, Nikoliću i J.J. Zeliću. A Aleksić, on je još mlad. Nakon Gomuzaka polaže Kostanjšak, a Zelić pretvara za 12:0. No tada Rešković na račun svoj i tuđi dobiva žuti karton, a lucidni gosti iskorištavaju priliku smanjivši rezultat na 12:7. Ipak Bluesi do kraja poluvremena drže sve pod kontrolom, pa se na odmor odlati s rezultatom od 22:12, a ćemu pridonosi opet Gomuzak i povratnik u igru Rešković.

 

Još u prvom poluvremenu iz igre izlazi zasluženo potrgani Jurić te za svadbu spremni Janković, a ulaze Ferenčić i Fatović. Da ne bude zabune, Janko nam je već duže vrijeme oduzet, samo što se ovaj puta išao nekome drugome naslađivati. Na početku drugog poluvremena bljesnuo je Donau položivši treći puta. Ako to urade još jednom dobivaju bonus bod i ostaju na prvom mjestu, a Zagreb tek na trećem. Bluesi tako u natsavku igraju pod duplim pritiskom te čvrstom i odlučno obranom u nekoliko navrata odbijaju nalete gostiju u svojih 22m i na liniji zgoditka. Nakon što je gostujuća paljba utihnula, Bluesi opet pucaju sa svih strana, pa polaže još jednom Gomuzak i na kraju Romčević – Vlahović, dok Zelić u dva navrata iz dosuđenih kazni povećava prednost Zagreba na konačnih 38:17.

 

Ono što posebno veseli je činjenica da je Zagreb kroz drugu momčad uspio u zadnjih nekoliko utakmica, što na krilima nove spojke i vice kapetana Kadića, što kroz sve jaču igru skupa, povezati segmente igre na kojima su igrači dugo vremena radili na treningu. Skup pod vodstvom mladog Reškovića je definitivno jači no ikad zadnje dvije godine, te u zatvorenoj, otvorenoj i line-out igri može parirati bilo kojoj momčadi, kako u Hrvatskoj tako i u ARC ligi. Jedino je onaj Mladostaša, što zbog količine kvalitetnih reprezentativaca, što zbog same težine i kompaktibilnosti, još uvijek apsolutno jači i dominantniji, no ni to nije nedostižno. Iako Zagrebova linija nije jača strana momčadi, lopte koje su prije zapinjale još na prvom centru, napokon dolaze do krila koja sve više polažu, a cjelokupna igra pod dirigentskom palicom Belobrajdića napokon ima glavu i rep. Tako da možemo ponoviti po stoti put, kako je unatoč osipanju većeg broja iskusnih seniorskih igrača pred RK Zagrebom svijetla budućnost s mladim perspektivnim generacijama.

 

Sljedeći vikend nas čeka posljednja utakmice sezone, te još jedno prekrasno subotnje uživanje u ragbiju i druženje s gostima iz Walesa. Dođite i uživajte u ljetnom popodnevu na Rudeškom proplanku, te zajedno s ragbijašima Zagreba zaključite još jednu bogatu sezonu iza nas.
Lijepo li je ragbijaš biti, jajasta lopto hvala ti. Bab šik!

ZAGREB BLUES - DONAU KORSAREN 38 : 17 (22:12)

Zagreb – Ragbi centar Rudeš
Gledatelja: 50
Sudac: Marko Zagorišek

Zagreb Blues: 1.Burazorović 2.Birkić 3.Juss 4.Rešković (5) 5.Janković 6.Galić 7.Gomuzak (15) 8.Mihaljević 9.Kadić (c) 10.Prebeg 11.Zelić (8) 12.Aleksić 13.Kostanjšak (5) 14.Romčević-Vlahović (5) 15.Jurić 16.Turčić 17.Akmačić 18.Lesar 19.Fatović 20.Holjevac 21.Ivezić 22.Ferenčić  

Donau Korsaren: 1.Borer (c) 2.Hotzy 3.Haar 4.Schimovek 5.Hacker 6.Nsobuga 7.Coles 8.Gerkan 9.Patsch 10.Silka 11.Grubner (7) 12.Schneider (5) 13.Ovidiu 14.Kawara 15.Fritz (5) 16.Moueuc 17.Movelle 18.Vogel 19.Romer    

D.F.