Škotska subota ili Lavlja škola

Category:Uncategorised; Created:2016-06-14 08:50:59


U subotu je RK Zagrebu došla na prijateljsko gostovanje profesionalno-poluprofesionalno-amaterska škotska kombinacija iz Aberdeena, a koja se unatoč prevrtljivo sparno-vrućem vremenu s mjestimičnom naoblakom i kojom kapi kiše, snašla dovoljno dobro da Lavovima održi lekciju ragbija. Zagreb je tako upao u vlasitu zamku, budući da su fizički jači, brži, spretniji i spremniji Škoti potpuno dominantno pobjedili uspavanog domaćina, kojeg je očito jedan vikend pauze i neigranja koštao barem malo povoljnijeg rezultata.

 

Budući da je rezultat od početka bio u drugom planu s obzirom na jakog protivnika, mlada ekipa Zagreba je imala priliku uvidjeti kako se to radi brže i jače, ili barem onoliko koliko je potrebno za sigurnu pobjedu. Isto tako se moglo vidjeti da iza svakog napretka postoji uvijek prostora za biti bolji i postizati bolje rezultate, a na kojem tragu će Zagreb odigrati i sljedeći vikend utakmicu protiv bečkog Donau-a, s ciljem pobjede i osvajanja Alpine Rugby Championship lige. No da ne srljamo toliko unaprijed, zadržimo se još na škotskoj suboti, te utakmici i druženju s Aberdeenshire Rugby Football Club-om. Kao što je već rečeno, gosti su bili dominantni u svakom segmentu igre no ipak je naš Vuk pred kraj utakmice uspio ostvariti jedno polaganje, što za utjehu, što za lijepu uspomenu.

 

Lijepe uspomene će svakao ostati i nakon trećeg poluvremena, kada nam je škotska momčad još jednom očitala bukvicu, no ovaj puta u pjevanju tradicionalnih klubskih i zavičajnih pjesama, koje su vadili doslovce od ispod kiltova, odnosno s obaveznih song sheet-ova. To je svakako nešto na što bi se domaći klubovi mogli ugledati, a što je običaj kod većine gostujućih momčadi iz britanskih i inih krajeva. Svakako je uživanje u pjesmi i pivi (kome god to (ne)smetalo) nakon utakmice, dobar način zabave i momčadskog povezivanja.

 

Iako su konačni cilj svakog sporta upravo sportski rezultati, sport je kao i ragbi puno više od toga, te nam nudi mogučnost da osim fizičkih istražujemo i granice ljudskosti. Ovosezonski Zagreb je pokazao da se igrački izgrađuje, ali i to da je momčadski izgrađen. Preostaje samo lov na rezultate, a sljedeći vikend je prvi safari. Kakav god ulov bio, Lavovi su kraljevi rudeškog proplanka. Dođite, navijajte, družite se i uživajte.

 

Idemo Zagreb!!!  

 

ZAGREB - ABERDEENSHIRE RFC 5 : 39 (0:24)

Zagreb – Ragbi centar Rudeš
Gledatelja: 20
Sudac: William Wallace

 

Za Zagreb nastupili: 1.Turčić 2.Burazorović 3.Juss 4.Rešković 5.Fatović 6.Janković 7.Birkić 8.Mihaljević 9.Kadić(c) 10.Prebeg 11.Matoša 12.Gomuzak 13.Kostanjšak 14.Glavaš 15.Jurić 16.Martinčić 17.Akmačić 18.Ivezić 19.Holjevac 20.Kramarić 21.Galić (5) 22.J.J. Zelić


D.F.