Igara bez kruha

Category:Uncategorised; Created:2016-06-01 22:58:12

Prošli vikend nedjelja je ta koja je bila pravi sunčan dan za ragbi. Sunca je ipak možda bilo i previše, a osjetilo se to i u igri obiju momčadi koje su već nakon 20 minuta makljanja disale na škrge pred punim gledalištem stadiona nepoznata imena s oko 250 gledatelja. Bluesi su u goste došli pobjediti kako bi si u predzadnjoj utakmici olakšali put ka osvajanju ARC Championshipa, no na kraju kao što se već zna, što da bude jednostavno kada može biti komplicirano.

 

Kao što je već rečeno, prvih dvadeset minuta igre označila je teška borba na sredini terena, a obje momčadi često griješe u prijenosu lopte, no bez obzira na pregršt kazni i skupova nema mjesta predahu za žedna usta i znojna čela izgorjelih ragbijaša. Ipak nakon duge borbe prvi polažu domaćini preko okomite linije, pretvarajući za vodstvo od 7:0. Nije trebalo dugo čekati odgovor Lavova, pa nakon uvježbane akcije po desnoj strani probija Janković te iz off load-a dodaje I. Josipoviću koji nakon kratkog slaloma polaže, a Belobrajdić pretvara za 7:7.  Nakon toga Bluesi preuzimaju inicijativu, pa polaže i drugo krilo, 3 minute mlađi brat blizanac P. Josipović. Na poluvremenu 7:12 za Lavove.

 

U drugo poluvrijeme Zagreb nije ušao samouvjereno kako je trebao, te ponovno prepušta inicijativu domaćinu koji konstantno prijeti, te u konačnici i polaže za konačni rezultat od 17:12. Do kraja utakmice nizale su se prilike s obje strane no nitko nije bio dovoljno spretan da ih realizira, kao ni priseban da zadrži dovoljno dugo loptu u svom posjedu. Sunce i domaćini su odradili svoje, a Bluesi će žaliti za propuštenom prilikom da već u Linzu utabaju put ka podizanju pehara. Izgleda da će taj put biti nešto trnovitiji, a sljedeća i zadnja šansa je u subotu 18.06., kada Zagreb ugošćuje RU Donau Korsaren iz Beča. Za osvajanje prvog mjesta igra jedino pobjeda s bonus bodom i uvjerljivom pobjedom, a mi smo uvjereni da Bluesi to mogu i žele. Dođite ih podržati.

 

U igri bi trebalo posebno izdvojiti čvrst i dominantna skup koji je domaću momčad dovodio do ludila, no povremeno slabo čišćenje rakova, visoka obaranja u liniji gdje se gubilo puno prostora i neiskustvo mladih Lavova glavni us faktori negativnog rezultata. Svejedno, svakako bi trebalo izdvojiti mlađeg brata Petra Josipovića, koji je odlučio ići stopama starijeg, te s hrvanja prijeći na ragbi. Petar nakon nepunih mjesec dana treniranja pokazuje izniman napredak polažući skorove kao i 3 minute stariji brat, koji je u ragbiju dovoljno dugo da mu već iz koljena i voda curi. No nema straha, jer kad si i bez daha, još uvijek ima dovoljno zraka za zaviknuti Peetreeeeee! Znat će već oni koji znaju o ćemu je riječ. A tko nezna, neka navrati do Rudeša pa dozna. Osim poraza lijepu sunčanu nedjelju pokvarila je i slaba organizacija trećeg poluvremena, pa su Lavovi otišli još gladniji na put kući. No što je tu je, benga je. Aarrrgghhhh!

 

LINZ - ZAGREB BLUES 17:12 ( 7:12 )

Za Zagreb Blues-e nastupili: 1.I. D. Josipović 2.Burazorović 3.Juss 4.Janković 5.Fatović 6.Holjevac 7.Romčević-Vlahović 8.Mihaljević 9.Kadić(c) 10.Belobrajdić (2) 11.I. Josipović (5) 12.Aleksić 13.Kostanjšak 14.P. Josipović 15.Jurić 16.Martinčić 17.Turčić 18.Mirak 19.Ivezić 20.Glavaš 21.Kramarić


D.F.